Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Φωτογραφίες...

Πολλοί λένε ότι μια φωτογραφία είναι ίση με χίλιες λέξεις.

Άλλοι ότι είναι αποδεικτικό στοιχείο είτε για την ενοχή κάποιου είτε για την αθώωσή του

Δεν είμαι σίγουρη αν ισχύει κάτι τέτοιο. Ξέρω όμως ότι μια φωτογραφία είναι πολλά παραπάνω από σταματημένες εικόνες σε γυαλιστερό χαρτί. Είναι στιγμές που έζησες.

Καλές και κακές με άτομα που είχες και έχεις δίπλα σου. Οι περισσότερες από αυτές σε κάνουν χαρούμενο και σου θυμίζουν τις πιο αστείες καταστάσεις που έζησες με τους κολλητούς σου, την οικογένειά σου, το σχολείο σου. Άλλες πάλι προσπαθείς να τις κρύψεις μιας και σου θυμίζουν την πρώτη σου αποτυχία στην κουζίνα, αν και πάντα είναι εκεί η μαμά σου για να στο θυμίζει.

Κάποιες άλλες στολίζουν τους τοίχους στο δωμάτιό σου και είναι πάντα εκεί όταν έχεις την ανάγκη να τις κοιτάξεις. Κάποιες σου χαμογελάνε, σου κλείνουν το μάτι, σου βγάζουν έξω τη γλώσσα ενώ άλλες σου κάνουν νάζια. Μερικές από αυτές  έχουν μαγικές ιδιότητες αφού σε ταξιδεύουν πολύ μακρυά και πολύ πίσω στο χρόνο με ένα απλό βλέμμα που θα τους ρίξεις.

 Ξέρω ακόμα ότι πολλές από αυτές σε στεναχωρούν αφού  φέρνουν στη επιφάνεια γεγονότα πλημμυρισμένα από θλίψη και απογοήτευση. Άτομα που δεν είναι πια μαζί σου.

Ίσως τελικά οι  φωτογραφίες είναι συναισθήματα και αναμνήσεις βαμμένα με έντονα χρώματα. Κάποιες από αυτές χαρούμενες αστείες μαγευτικές. άλλες δακρυσμένες και αδιάφορες. Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχάσουμε είναι πως το περιεχόμενό τους το καθορίζουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου